• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Év Tájépítésze Díj 2018

  2018 április 26-án, „a tájépítészet születésnapján” mintegy 350 fős szakmai közönség előtt ünnepelte a magyar tájépítész szakma saját kiválóságait a Katona József Színházban a Tájépítészet Hónapja rendezvénysorozat keretében.
  Az idén hetedik alkalommal megrendezett díjátadó gálán a 26 jelöltből került a döntőbe Czakó Márta, Doma-Tarcsányi Judit és Kuhn András (Gardenworks), Dömötör Tamás, Szabó Gábor és Tatai Zsombor. A díjért versengő finalistákat újságírók és médiaszemélyiségek laudációja mutatta be a zsűrinek és a közönségnek. A zsűri végül Szabó Gábor pályázatát értékelte a legmagasabbra, neki ítélték a Semmelrock Stein+Design Kft által felajánlott 1.000.000 Ft pénzjutalommal és a formatervezési díjak sorát elnyerő díjobjekttel járó rangos szakmai díjat.
  Szabó Gábor három – kertörökségeink szempontjából igazán jelentős – műemléki rekonstrukciós munkával mutatkozott be: a dégi és a keszthelyi Festetics kastély kertjével, illetve a folyamatban lévő múzeumkerti rekonstrukció tervével. Az őt méltató Zubreczki Dávid szerint ez a három helyszín „…azt bizonyítja, hogy ez a szakma nem valami új divat nálunk, hanem évszázados hagyományai vannak: voltak olyan megrendelők, akiknek már akkor is megvolt az igénye a világszínvonalú munkára, és voltak olyan tervezők, akik ezt teljesíteni is tudták. Az, hogy ma ezeket a kerteket ismét eredeti fényükben csodálhatjuk, sőt az, hogy egyáltalán ismerhetjük őket, abban elévülhetetlen érdeme van Szabó Gábornak.”
  A kilenctagú szakmai zsűrit idén Dr. Szikra Éva tájépítész vezette, akinek a nevéhez többek között a Füvészkert megújítása is kapcsolódik. A külföldi zsűritag 2018-ban a szlovén Zas Brezar volt, a Landezine főszerkesztője. Brezar a gála után küldött üzenetében örömének adott hangot Szabó Gábor győzelmével kapcsolatban. Olyan igazi mesternek nevezte őt, aki nagyon árnyalt megközelítésekkel dolgozik.
  Az Év Junior Tájépítésze Díjat a zsűri döntése alapján Patka Zsuzsa Kincső kapta. A feladat az idén Etyek nagyközség gesztorságában az etyeki városközpont környezetrendezési tanulmánytervének elkészítése volt. A díjat a harmadik díjalapító Semmelrock Stein+Design Kft képviseletében Barcza Renáta, a cég marketing vezetője adta át. A MÉSZ különdíját Czakó Márta kapta, aki a filmiparban mint greens supervisor sikeresen hasznosítja a tájépítészetben elsajátított környezetalakítási elveket. Az epiteszforum.hu-n és a tajepiteszek. hu szakmai portálokon lebonyolított közönségszavazást Tatai Zsombor nyerte, aki a BFVT Kft. munkatársaként olyan fővárosi átfogó koncepciók és stratégiák kidolgozója volt, amely megalapozza a főváros hosszútávú fejlesztéseit és kellő szakmai alapot nyújt Budapest zöld infrastruktúrájának fejlesztéséhez.
  Az Év Junior Tájépítésze kategóriában Etyek különdíját a nagyközség polgármesterétől, Garaguly Tibortól és Wittek Krisztina főépítésztől Benkő Anna Ágnes tájépítész hallgató vehette át. A 20 éves Semmelrock ügyvezetője, Filák Marián immár hagyománnyá vált módon jelentette be a rendezvényen, hogy a cég a döntősöket és az Év Junior Tájépítészét egy közös stockholmi tanulmányútra invitálja.

  Forrás: ÉTD sajtóanyag