• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Év Tájépítésze Díj 2013

  Év Tájépítésze és Év Junior Tájépítésze Díj 2013
  Díjkiosztó gála és kiállításmegnyitó, FUGA, 2013. április 26. 17.00

  A kiállítás megtekinthető: 2013. május 20-ig

  A díjkiosztó gála a Tájépítészet Hónapja áprilisi eseményeinek koronázásaként kerül megrendezésre idén második alkalommal. A díjat a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft és a Magyar Tájépítészek Szövetsége közösen alapította 2011-ben.
  A szakmai díjnak senior és junior kategóriái vannak. A senior jelöltek nyilvános jelölési folyamat eredményeként egyénileg, vagy alkotópárosként versenyeznek előre benyújtott portfóliójukkal, a gálaesten a zsűri előválogatása alapján az 5 legjobb jelölt mérkőzik a fődíjért. A kiváló jelölteket idén is 5 kiváló médiaszemélyiség – Kovács Dániel (a hg.hu főszerkesztője), Őrfi József építész és blogger (MNO – Égigérő blog), Pásztor Erika Katalina (az epiteszforum.hu főszerkesztője), Ránki Júlia (rádiós szerkesztő-műsorvezető, FugaRadio), Rózsa Péter (rádiós szerkesztő-műsorvezető, FugaRadio) laudálja majd. Szakmai zsűrink külföldi tagja, Anna Sessarego Genovából, az Olasz Tájépítész Szövetségből érkezik hozzánk, a budapesti olasz kulturális év keretében.

  A gálaműsort az L teremben kiállítás-megnyitó előzi meg, ahol bemutatjuk a senior jelöltek portfólióját és a junior pályaműveket, valamint bemutatkozik a BCE Tájépítészeti Kar és a MOME közös kísérleti látszóbeton kurzusa. A kiállítás megnyitóján meglepetés könyvbemutatót is tartunk: hamarosan megjelenik a GYIK műhely kisiskolásoknak készített kertművészeti foglalkoztató füzete, amelyet Mácsai Pál Jászai Mari-díjas színművész, direktor ajánl a figyelmünkbe.

  Főszervezők: Bardóczi Sándor (MÉK-TKT), Sándor Tamás (MÉK-TKT) és Szakács Barnabás (MTSZ)
  A díj fővédnöke: Dr. Mőcsényi Mihály, Sir Geoffrey Jellicoe és Széchenyi-díjas tájépítész
  Szakmai zsűri: Dr. Rácz Tamás (zsűri elnök), Anna Sessarego (IFLA Europe delegált), Dr. Jámbor Imre (BCE Tájépítészeti Kar), Pottyondy Péter (MÉK-TKT delegált), Kerekes György (MÉSZ delegált), Sándor Tamás (MAKEOSZ delegált), Turcsányi Miklós (MÖFÖSZ delegált), Szakács Barnabás (MTSZ delegált), Schieder Zoltán (Semmelrock delegált)
  Kiállítás és arculat: Kiss Zsombor Krisztián