• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Hello Wood 2013

  Csórompuszta, Július 15-21.

  LÉPJ KÖZELEBB!

  A Hello Wood egy multikulturális-multidiszciplináris művészeti program. Legismertebb eseményünk a nyaranta megrendezésre kerülő egyhetes alkotótábor, ahol ismert és elismert szakemberek, művészek osztják meg tudásukat tehetséges fiatalokkal. Az itt létrehozott alkotásoknak két közös jellemzője mindenképp van: hogy többnyire fából készülnek és, hogy a társadalmi szerepvállalás és a művészetek összefonódása nem hiányozhat belőlük. A Hello Wood tudományos és művészeti területeket integrál, közösséget épít és tehetséget kutat. Nem csak országhatárokat átívelve hoz össze diákokat és oktatókat, de az egyszeri embert is összeköti az alkotó tervezőkkel.
  Az idei Hello Wood Fesztiválon 8 fainstalláció tervezésére és megvalósítására fókuszálunk. Szeretnénk még színvonalasabb, fenntarthatóbb, kompaktabb, kisebb létszámú, és megfelelően elő- készített tábort, ahová a hazai és külföldi pályázók azonos feltételekkel jelentkezhetnek.

  Olyan installációk születését reméljük a tábortól, melyek kapcsolatot teremtenek. Rámutatnak az érintkezési pontok nélkülözhetetlenségére, a személyes kontaktus pótolhatatlanságára. Itt most sem elég, ha valami szép. Történeteket keresünk, folyamatosan változó, megtapasztalható matériát. Olyanokat, mint amilyen maga a fa. Lehetnek ezek invenciók, amelyek összehoznak időst és fiatalt vagy épp nőt és férfit.
  Találmányok, amelyek rámutatnak a művi környezet és a létrehozói közötti kapocs különös elemeire. Vagy épp olyan alkotások, amelyektől az eddig passzív szemlélő aktív szerepet vállal ember és természet kapcsolatában. A Hello Wood 2013-ban összeköt, szorosabbra fűz és közelebb visz. Méghozzá egy jól ismert helyszínen, mivel idén nyáron újra Kapolcs mellé, Csórompusztára költözünk.

  Keressük azokat az innovatív, lelkes és fáradhatatlan hallgatókat, akik a fentiek alapján máris úgy érzik, hogy ezeregy ötletük van, hogyan kerülhetünk közelebb. Figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait és a Ti észrevételeiteket (mindenki építeni akar) 2013-ban a Hello Wood programját nem szakmák vagy szakterületek szerint tematizáljuk.
  Ennek megfelelően idén a Wood Workshopokon való részvételre jelentkezhetsz, legyél akár építész, tájépítész, szobrász, festő, tipós, zenész, ninja stb. Jelentkezni a pályázati kiírásnak megfelelően mindenki számára azonos feltételekkel lehet.

  A táborba egyetemisták vagy már végzett, de 30 évnél nem idősebb fiatalok jelentkezését várjuk.

  Pályázati anyag megküldése a workshop@hellowood.eu címre pdf formátumban:
  I. Motivációs levélben írd le, hogy miért szeretnél részt venni a Hello Woodon és röviden a gondolataidat az idei témáról “Lépj Közelebb”! (max. 2000 karakter szóközökkel)
  II.Portfolió: maximum egy A3-as oldalra rendezett, az eddigi munkáidat bemutató szakmai tabló. Szeretnénk megismerkedni eddigi munkáiddal. Elsősorban arra vagyunk kíváncsiak, hogy esetleg részt vettél-e már hasonló projektekben, hogy milyen a problémamegoldó készséged, milyen a szokványostól eltérő munkákban vettél részt, és minden másra is, ami hasznára válhat az alkotótábornak.

  Jelentkezési határidő: 2013. május 25.

  Bővebb információ: www.hellowood.eu