• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Mild Home

  MILD HOME eredményhirdetés és kiállításmegnyitó
  Tatabánya, 2014. február 6.

  mild_home

  A győri Széchenyi István Egyetem Épülettervezési Tanszéke részt vesz egy Európai Uniós kutatási projektben, melynek címe MILD HOME (My Modular, Intelligent, Low cost, Do It Yourself house).
  A kétéves projekt (2012 október – 2014 szeptember) célja, hogy valamiféle választ találjunk egy fenntartható, olcsón kivitelezhető és üzemeltethető lakóépület és lakóépület-együttes kérdésére. Ennek a projektnek a során egy építészeti ötletpályázatot írtunk ki az összes magyar posztgraduális építészképzésnek. A pályázaton résztvevő intézmények: BME Építőművészeti Doktori Iskola, Építész Mester Egylet Mesteriskola, Kós Károly Egyesülés Vándoriskola, MOME Doktori Iskola Építőművészet Szak, NYME Cziráki József Faanyagtudomány és Technológiák Doktori Iskola, PTE Breuer Marcell Doktori Iskola. A feladat az volt, hogy egy kijelölt tatabányai helyszínre fenntartható lakóépületeket, egy ezekből felépülő fenntartható lakóegyüttest tervezzenek. A pályázat sikeresen lezajlott, 28 beérkezett pályamunkát értékelt a Bíráló Bizottság.

  A MILD HOME és Eco Green Village Tatabányán című meghívásos építészeti ötletpályázat eredményhirdetésére, díjátadójára és a beérkezett munkákból készült kiállítás megnyitójára kerül sor február 6-án, csütörtökön 16:00-kor Tatabányán A Vértes Agórája (2800 Tatabánya Szent Borbála tér 1.) aulájában. Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, és Damokos László, a város főépítésze nyitja meg a kiállítást és a rendezvényt, valamint Czigány Tamás, a Bíráló Bizottság elnöke adja át a díjakat. A tatabányai Agórában 10 napig lesz megtekinthető a kiállítás.

  Minden pályázót, zsűritagot, pályázatban résztvevő mestert és szakembert, és minden érdeklődőt szeretettel várunk.

  Stein Júlia
  a MILD HOME pályzat szakmai titkára
  MILD HOME munkatárs, SZE – Épülettervezési Tanszék