• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • VELUX Nemzetközi Dizájn Díj 2014

  velux_designaward

  A VELUX Cégcsoport legalább 10 ezer euró összdíjazású, globális dizájn pályázatot hirdet dizájn szakos egyetemi, főiskolai hallgatóknak, hogy az anyagokkal, színekkel és formákkal kísérletezve alkossanak tetősíkablakokra szánt árnyékolókat. A zsűri azokat az előremutató megoldásokat keresi, amelyek újraértelmezik a fényszabályozás fogalmát, és közelebb hozzák a jövőt. A VELUX Nemzetközi Dizájn Díj 2014-re egyénileg és csapatban is nevezhetnek az érdeklődők október 10. és december 31. között a designaward.velux.com oldalon. A vállalat hazai jelentkezőkre is számít, hiszen a magyar formatervezés és dizájn világszerte elismert, és a pályázat kiváló lehetőséget teremt a fiataloknak arra, hogy egy nemzetközi megmérettetés keretében mutatkozzanak be a nagyközönség előtt.

  Sokrétű funkcionalitás – kihívás a tervezésben

  A különböző függönyök és árnyékolók a fény szabályozásán túl nem kevésbé szolgálják azt a célt is, hogy segítségükkel a lakásból valódi otthont teremthessünk magunknak. A változó dekorációs igényeket követve az árnyékolóipar is dinamikusan fejlődik, s az elmúlt években – különösen anyaghasználat terén – jelentős előrelépések történtek a tervezésben. Az árnyékolók sokrétű funkcionalitása azonban továbbra is komoly kihívást jelent a dizájnereknek, különösen az egyedi megoldásokat igénylő tetősíkablakok esetében.

  A VELUX Cégcsoport ezért is döntött úgy, hogy pályázatának fókuszába e lakás-kiegészítőket állítja. A vállalatnál mindig is kiemelt szerepet kapott az innováció és a kreativitás, elég, ha csak a Karim Rashid alkotta különleges VELUX árnyékoló kollekcióra gondolunk. A díjat a formatervezés és a dizájn inspiratív forrásának szánja a cégcsoport, és azokat az újító megoldásokat keresi, amelyek képesek tényleges minőségi változást hozni a tetőtéri otthonokba.

  Világhírű mesterek a zsűriben

  A pályázat zsűrije nemzetközileg ismert és elismert tervezőkből áll: tagjai közt van Dr. Peter Zec professzor, a Red Dot Díj alapítója, Petra Blaisse, textiltervező és az olasz-dán bútortervező páros, a Gamfratesi is, akik a legjobbak kiválasztása során négy szempontot tartanak szem előtt – az innovációt, az életminőségbeli változást, a fenntarthatóságot és nem utolsó sorban a koncepció piaci létjogosultságát.

  Legalább 10 ezer euró sorsáról dönt a zsűri

  Az első helyezett 6000 euró, a második helyezett pedig 2500 euró pénzösszegben részesül, és minden beérkezett pályamű bemutatkozhat egy online kiállítás keretében. A versenyzők lehetőséget kapnak továbbá arra is, hogy ötleteiket a pályázat hivatalos Facebook és Twitter oldalán népszerűsítsék, ahol a rajongók által legjobbnak választott koncepció tervezője 1500 euró pénzdíjat nyer. A VELUX Cégcsoport ugyanakkor arra is lehetőséget biztosít, hogy a zsűri további nyerteseket is hirdessen, és így a fiatal tehetségek munkáit további összegekkel ismerje el.

  „A jelenlegi dizájn szakos hallgatók közül kerülnek majd ki a holnap stílusteremtő tervezői, így a mi feladatunk az, hogy megtaláljuk a legjobbakat, és hogy megteremtsük számukra annak lehetőségét, hogy hatást gyakoroljanak egy egész iparágra. Pályázatunk egyfajta alternatív utat jelent az innovatív gondolatok és a termékfejlesztés találkozására. Izgatottan várjuk, hogyan is képzelik el a fiatalok a jövő árnyékolóit” – mondta el Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője.

  A pályázatra október 10. és december 31. között egyénileg, de akár csapatban is jelentkezhetnek a dizájn szakos egyetemi, főiskolai hallgatók a designaward.velux.com oldalon.

  A pályaművek beérkezésének határideje: 2014. március 31.
  Az ünnepélyes eredményhirdetésre pedig 2014 májusában kerül sor, Koppenhágában.