• ремонты от компании StroySila
  • укладка тротуарной плитки
  • Makovecz rajzol

    Szöveg: Kováts Ábel

    Köztudott, hogy Makovecz egész gyönyörűen rajzolt, rajzait ráadásul hihetetlen sebességgel készítette el. Tervei valószínűtlen gyorsasággal, és azonnal végleges formában, vázolgatás, javítgatás nélkül jelentek meg a skiccpauszon.
    Egyszer valamiért behívott a szobájába, éppen rajzolt. „Egy építésznek azért kell tudnia rajzolni – mondta –, mert amikor leül tervezni, még csak gondolatok, és ezek halványan körvonalazódó kusza formai lenyomatai kavarognak a fejében, akkor aztán küzdeni, próbálkozni kell, hogy valamiképpen épületté váljanak a papíron – de ehhez tudni kell rajzolni. A számítógép erre nem alkalmas.” Megörültem, hogy még neki se megy magától.
    Azóta is csoda számomra – pedig láttam, hogyan jönnek létre, miként is készítette számítógép iránti fenntartásai ellenére számítógép(en dolgozó munkatársai) segítségével azokat a fantasztikus montázsokat, vízionárius terveket és grafikákat, melyek számomra munkássága egyik csúcsát, de mindenképpen gondolkodásának legtisztább megnyilvánulását jelentik.