• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Alkotónap – Urbanisztikai workshop

  Alkotónap – Urbanisztikai workshop a FUGA-ban, 2013. május 24.

  Urbanisták, építészek, kreatívok figyelem!

  Párbeszéd és térfejlesztő fesztivál a Vár lábánál és a Batthyány téren, a „VÁR a TÉR! ÚJ VÍZIÓK A VÍZIVÁROSBAN” című programsorozat keretében, amelynek záróeseményére invitálunk.
  A városi élet „kitüntetett helyei” a városi közterek. Ezek ma Magyarországon igen elhanyagolt állapotban vannak, holott a városi közösségek felélesztése, egy élhetőbb, barátságosabb közeg létrehozása feltétele annak, hogy városaink vonzóbbakká váljanak, és a gazdasági prosperitás is beindulhasson. Önkéntes alapon szerveződött szakmai kezdeményezésünk egy négynapos rendezvénysorozat, amely az Urbitális Majális keretében kerül megrendezésre, és amelyről részleteiben itt tájékozódhatsz: www.varater.blogspot.com.

  Mire várjuk a jelentkezésed? A közösségi tervezési rendezvénysorozat negyedik napjára, az „Alkotónap – URBANISZTIKAI WORKSHOP A FUGÁBAN” című záróeseményre, urbanistákkal, építészekkel, kreatívokkal tervezzük újra a Várlejtőt, az Iskola utcát és a Batthyány teret, 2013. május 24-én, pénteken 9-17 óra között a FUGA Budapesti Építészeti Központban.

  A „VÁR A TÉR!” Program célja egy olyan városi térmegújítási program elindítása, amely során bebizonyosodhat, hogy ennek sikere nem (csak) azon múlik, mennyi forrás áll rendelkezésre, hanem azon, hogy az ott élők és dolgozók, valamint a teret használók rájönnek-e arra, hogy a változás kezdeményezői ők maguk is lehetnek. Azzal, hogy megszervezik magukat, partnerséget hoznak létre, megfogalmazzák saját céljaikat, azok elérésének módját és eszközeit, prosperálóvá tehetik városi és gazdasági környezetüket is.

  PROGRAM
  09:00 – 09:30 Projektismertető, tervezési program bemutatása
  09:30 – 13:30 Alkotómunka
  13:30 – 14:00 Szünet
  14:00 – 15:30 Prezentációk
  15:30 – 17:00 Beszélgetés, ajánlások megfogalmazása

  Mit hozz magaddal? Írószereket, rajzeszközöket, számítógépedet, kedvenc munkaeszközödet.

  Mit adunk mi? Alaptérképet, a helyszínről készült fényképeket, légifotót, papírt, az összegyűjtött véleményeket, valamint némi enni- és innivalót.

  A részvétel regisztrációhoz kötött: Küldd el nevedet, elérhetőségedet, azt, hogy milyen szakterületről érkezel, valamint ha csapatban
  indultok, a többi résztvevő adatait is a kb@portaterv.hu e-mail címre.

  Bővebb információ: www.varater.blogspot.hu, www.facebook.com/varater

  Szervezők: Urbitális Majális, Urbanissimus Klub, Portaterv Kft., Reevolutio Kft.