Bor és épÃtészet
HBM ÉPKAM kiállÃtó terme, Debrecen
2014. október 15 – november 14.
Az utóbbi években az érdeklődés előterébe került a gasztronómia és a borkultúra, a média mindennapi témái között szerepel a minőségi borok iránti növekvő igény. A magyar borok az Európai Unió magyar elnökségének félévében is kiemelt szerepet kaptak.
A borászatok fellendülése együtt jár új borászati épületek – pincék, feldolgozó üzemek, vendéglátó épületek – születésével. A kiállÃtás az elmúlt nagyjából 15 év Magyarországon felépült borászatait mutatja be – új épületeket és felújÃtásokat, valamint megvalósÃtás elÅ‘tt álló vagy meg nem valósult terveket egyaránt. Az idÅ‘rendi sorrendet az épÃtészeti szempontból kiemelt minÅ‘séget képviselÅ‘ borászatok részletesebb bemutatása teszi változatossá.