• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Kotsis Iván érem 2017

  A Magyar Építőművészek Szövetsége december 15-én, KOTSIS IVÁN professzor úr születésnapján átadta a Szövetség által Kotsis professzor úr tiszteletére és emlékezetére 1990-BEN alapított érmet.A MÉSZ Elnöksége – a Kuratórium javaslata alapján a kitüntetést 2017. évben Tomay Tamás építésznek adományozta.

  Tomay Tamás Ybl díjas építész laudációja, melyet Roth János a Kotsis kuratórium elnöke mondott el az ünnepségen:

  Tomay Tamás negyven esztendős pályája során igen csak megszolgálta a Kotsis éremmel történő kitüntetését. Az érem „a tanító és egyben alkotó építészek” fair-play díja.
  Az Ybl Főiskolán, majd a BME-n szerezte meg építészmérnöki diplomáját, 1978-80 között elvégezte a Mesteriskolát, mestere Pomsár János volt. Tervezőirodákban – a BUVÁTI-ban és az ÁÉTV-ben dolgozott, majd igen korán- 1986-ban- saját céget alakított, önálló építész lett. Műtermében több fiatal építésszel dolgozott együtt, a Fiatal Építészek Stúdiójának vezetője is volt. Oktatott a MIF Mesterképző Intézetében, majd a MOME Doktori Iskolájában, a Bme Építészmérnöki Karán.1986-tól részt vesz a Mesteriskola munkájában, jelenleg is nagy hatású mestere ennek a generációkat nevelő sajátos intézménynek.
  Építészeti munkásságát 1985-ben Ybl Miklós-, 1992-ben Év Lakóháza-, 2000-ben Pro Architectura, 2001-ben Év Szép Háza, 2004-ben Molnár Farkas –díjjal ismerték el. Prima díjat kapott 2015-ben. Alkotásai a kortárs magyar építészet megkerülhetetlen példái. Lakóházai tanulságain az utóbbi 25 esztendőben több generáció nevelkedett, minden alkalommal, minden művében igyekszik újabb és újabb eredmények elérésére.
  Meglátásunk szerint alkotói módszere a tágan vett ( épített és táji, egyéni és társadalmi) illeszkedés építészeti eszközeivel a környezettel folytatott párbeszéd és harmónia megteremtése. Erről beszélt szűkszavúan és lényegre törően a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémián – melynek 2013 óta rendes tagja – tartott székfoglalójában is, melynek kifejező címe: 33 terv, 99 mondat. volt.. Erről szól a B32 galériában megrendezett mostani életmű kiállítása is.
  Valaki azt állította, hogy” a Tomay ház nem öregszik. Az időn kívül áll, nem divatról, trendről beszél”. Nagyon igaza van! Ezért is tud Tomay Tamás a fiatalok, az újra egyfolytában fogékonyak mindenkori partnere maradni. Gratuláljunk ehhez, méltán kapja a mai elismerést is.