• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Hello Wood – Falu projekt 2015

  Csórompuszta, 2015. július 11-19.

  hellowood_village

  Mahatma Gandhi egyszer azt mondta: „India jövője a falvaiban rejlik”. A kortárs építészeti diskurzus ezzel szemben elsősorban a várososok társadalmakban elfoglalt szerepére koncentrál. Hányszor hallottuk, hogy immár a világ lakosságának fele él városokban? Mi lenne, ha egy pillanatra ellépnénk rögeszméinktől és újraértelmezve Gandhi híres mondását, kijelentenénk: „A világ jövője a falvakban rejlik”?

  A hagyományos értelmezés szerint a falu az a legkisebb település egység, ahol a közösség különböző szerepkörei építészeti formát kapnak. Kialakulásuk lassú folyamatok eredménye. A falvak szerkezete, képe saját történelmi, társadalmi, politikai és környezeti összefüggésrendszerének leképeződése.

  Megfordítható-e ez a folyamat? Egy újdonsült település meg tudja-e teremteni saját idő és térbeli beágyazottságát? Létrehozható-e egy község egy hét alatt, helyszíni településtervezéssel, ahol a résztvevők az építés mesterségét és politikáját gyakorolva nem csupán élhető szerkezeteket, hanem közösséget is építenek?

  A Falu Projekt 2015 – Egy megfordított urbanizáció propagandája

  Jelentkezési határidő: 2015. május 16.

  Bővebb információ: hellowood.eu