• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • (re)designing nature

  Künstlerhaus, Bécs 2010. november 26. – 2011 január 23.

  Szöveg: Botzheim Bálint

  Vincent Callebaut: Physalia, 2010

  Természettől ihletett innovatív design városi kontextusban. Kortárs művészek, építészek és tájépítészek munkáiból válogattak a kiállítás kurátorai. A bemutatott munkák tervezői a városi szlömös és ipari zónák alternatív újrahasznosítására koncentrálnak. Az áttekintés utópisztikus víziói a természet és kultúra szimbiózisával operálnak, meghökkentve akarják a nézőt rávenni a természet-ember kapcsolat újragondolására. A bemutatott alkotók bátran, sőt merészen néznek szembe a problémákkal, válaszaik a narratívák széles spektrumát, és így a tovább- gondolkodást segítik.
  Susan Witzgall és Florian Matzner kurátorok a kiállítás általános koncepcióján és a publikáción dolgoztak, míg kurátortársuk Iris Meder kutatásaiban kifejezetten a tájépítészet területére fókuszált.
  A kiállítás gondolata már öt éve felmerült. Hajós Géza neves művészettörténész professzor álma volt egy tájépítészeti kiállítás megrendezése a Künstlerhausban. A ma nyugdíjas professzor nagy elkötelezettje a tájépítészet népszerűsítésének. Az ötlethez specialistákat is találtak, Maria Auböck illetve Kárász János személyében.