• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Visegrádi Négyek Családi Házai 2015

  Vándorkiállítás
  MÉSZ Kós Károly terem, 2015. november 3-20.

  v4_2015

  A vándorkiállítás a Magyar Építőművészek Szövetsége évente megrendezett nemzetközi rendezvénysorozata, 2015-ben már a nyolcadik alkalommal. Az országok szakmai szervezeteinek válogatásában tíz-tíz épülettel mutatja be Közép-Európa ebben a műfajban készült legjobbjait.

  A magyar családi házakat az Év háza díj Kuratóriuma választja ki, ez a díj már évek óta nyújt Magyarországon sikert a fiataloknak, pályakezdőknek egyaránt. Most ennek a nemzetközi és már kibővített programnak is célja, hogy új utakat nyisson a fiatalok felé, az építészképzésben, mesterek és tanítványok között, de a régió többi országa számára is. Az itt látható anyag nemcsak határokon átnyúló kitekintést ad, de reméljük meg is erősíti a partnerek együttműködését. A vándorkiállítás állomásai: Budapest, Pécs, Brünn, Prága, Varsó, Krakkó, Kassa, Pozsony.

  Az épületeket válogatta: Magyarországon az Év Háza 2015. Kuratóriuma, a Szlovák Építész Szövetség részéről: Juraj Hermann elnök, Peter Mikloš, Marta Mitterholzerová. A Lengyel Építész Szövetségtől: Mariusz Ścisło elnök, Krzysztof Bojanowski alelnök, Włodzimierz Mucha. Csehországból: Jan Stempel.

  Partnerek: Stowarzyszenia Architektów Polskich/Association of Polish Architects Spolok Architektov Slovenska/Slovak Architects Society České vysoké učení technické v Praze – Fakulta Architektury Czech Technical University in Prague Faculty of Architecture.

  Közreműködők: Magyar Építőművészek Szövetsége/Association of Hungarian Architects: Sáros László György DLA elnök/ president, kurátor/curator: Borsos András, program koordinátor/coordinator of the project: Szabó Rita, rendszergazda/on-line administrator: Puskás Róbert, grafika/design: Puskás Barnabás bp design stúdió.