• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • WoodCave – Tervezz kabátot a pavilonnak!

  Finn-magyar hallgatói design pályázat 2011

  A Finnagora budapesti finn kulturális és tudományos intézet, valamint a hg.hu építészeti és designmagazin pályázatot hirdet magyar és finn építészhallgatók számára a fa innovatív és kreatív használatával létrejövő köztéri műalkotás, építészeti burkolat létrehozására.

  A pályázat célja:
  Fából készült dekoráció tervezése egy harminc méter hosszú és három méter magas felületre. A felület a WoodCave fapavilon oldala, amelyben ideiglenes múzeum kap helyet. A felület 2,5×3 méteres modulokból áll össze – a dekorációnak egy modul nagyságon és a teljes felületen működnie kell. A projekt két alapgondolata a fa innovatív építő- és felületképző anyagként való használata, valamint az ideiglenesség és a múzeumi funkció szembeállításából következő önellentmondás.

  Tervezz kabátot a pavilonnak! Használd ki a fában rejlő lehetőségeket és a kulturális hasznosítás rejtette gondolatokat. Játssz az anyaggal, a felülettel, a térrel – fűrészelj, égess, hasogass! Használj könnyen hozzáférhető, helyi vagy újrahasznosított faanyagot elképzeléseid megvalósításához.

  A pályázat jellege és formája: A pályázat önkéntes és titkos.

  Beküldendő:
  A pályamunka megvalósított, 30×30 cm nagyságú részlete, amely a munka megvalósíthatóságát és időtállóságát bizonyítja. Ezen felül a teljes koncepció bemutatása szöveges és képes formában minimum egy, maximum három 30×30 cm-es nagyságú felületen (karton vagy falapon). A pályázat, tekintettel a nemzetközi zsűrire, angol nyelvű: a szöveges leírásokat kérjük angol nyelven elkészíteni.
  A pályázat titkos, jelszavas. A pályaművek minden külön darabján a pályázó köteles jelszót feltüntetni, személyes adatait (nevét, életkorát, postai- és e-mailcímét, telefonszámát, valamint egyetemi képzésének helyét) lezárt, jelszóval ellátott borítékban csatolni a pályázathoz. Ennek hiányában a pályázatot nem tudjuk elfogadni.
  A zsűri egyéni és csoportos pályázatokat is elfogad, utóbbi esetében a csoport létszáma maximum három fő lehet.

  A pályázat zsűrije:
  Pokko Lemminkäinen építész, a WoodCave pavilion koncepciójának tervezője
  Unto Siikanen építész, az oulu-i egyetem tanára
  Markku Tonttila asztalos, a Pro Puu Center igazgatója, Lahti
  Kovács Péter DLA építész, a debreceni egyetem docense
  Pozsár Péter építész (Új Irány Csoport)
  Kovács Dániel művészettörténész, a hg.hu főszerkesztője

  A pályázat beküldési határideje:
  2011. március 25. (a postai bélyegző dátuma, illetve személyes kézbesítés esetén a leadás utolsó napja)
  A pályaműveket zárt csomagolásban kell eljuttatni a szervezők címére:

  Magyarország
  Kovács Dániel
  Ombrello Média Kft.
  1033 Budapest, Bogdáni út 1-3.

  Finnország
  Pokko Lemminkäinen
  Pro Puu ry
  Satamakatu 2 A
  FI-15140 Lahti

  A pályázat díjazása:
  A zsűri által a legjobbnak ítélt pályázatok beküldői, összesen 10-12 fő a Finnagora szervezésében és finanszírozásával egyhetes finnországi workshopon vehet részt 2011 nyarán Lahti városában, ahol betekintést nyerhet a finn faépítészet elméleti és gyakorlati oldalába, valamint lehetőség nyílik a pályaművek megvalósítására is. A legjobb pályaművek a kiírók szándéka szerint megjelennek majd a 2011-es budapesti Design Héten megvalósítani tervezett pavilonon.

  Eredményhirdetés:
  A pályázat eredményhirdetése a zsűri ülését követően, április közepén történik.