• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Év Tájépítésze Díj 2017

  FUGA Építészeti Központ, 2017. április 26.
  2017. április 26-án, az idén hatodik alkalommal megrendezett Év Tájépítész Díj gáláján a FUGA-ban versengett a 16 jelöltből döntőbe került öt tájépítész: Csepely-Knorr Luca (Manchester School of Architecture), Illyés Zsuzsanna (Tájmester Kft), a Lépték-Terv Tájépítész Iroda, a Pagony Tájépítész Iroda és Pápai Veronika (Főkert Tervezési Stúdió).
   Az öt döntős pályaművét és egész tevékenységét egy-egy újságíró laudációja mutatta be a szakmai zsűri, valamint a több mint 300 fős érdeklődő közönség előtt. A rangos szakmai zsűriben idén helyet foglalt a főváros főépítésze, Mártonffy Miklós; a Főkert vezérigazgatója, Szabó József; a tavalyi Év Tájépítésze díjas Gyüre Borbála, a MÉSZ elnöke, Krizsán András, valamint a tavaly életműdíjat elnyert Komlósiné Hlatky Katalin tájépítész. A külföldi zsűritag Svájcból érkezett, az Európai Tájépítészeti Évkönyvet kiadó nemzetközi szerkesztőbizottságból Claudia Moll személyében. Almási Balázs PhD DLA a SZIE Tájépítészeti Karát, Marosán Angelika a Főkertészek Szövetségét, Juhász Gábor pedig a díjalapító Semmelrock-ot képviselte a zsűriben.

  A zsűri a Lépték-Terv pályázatát értékelte a legmagasabbra, ők lettek az Év Tájépítészei 2017-ben és nekik ítélték a Semmelrock Stein+Design Kft. által felajánlott pénzjutalmat. A Lépték-Terv pályázatában a Széll Kálmán tér tájépítészeti átalakítása és a kőbányai Újhegyi sétány mellett az iparművészet területét is érintő Viaplant termékfejlesztésük szerepelt, egy olyan ígéretes anyagkísérlet, amely növényhulladékból hoz létre közterületen vagy beltérben is használható textúrákat.

  Az Év Junior Tájépítésze Díjat a zsűri döntése alapján Tóth Evelin Enikő kapta, aki elsősorban azzal emelkedett ki a mezőnyből, hogy a tágabb települési környezetet is tervezői elemzés tárgyává tette. A feladat az idén Paks város gesztorságában egy paksi lakótelepi zöldfelület sportparkká történő fejlesztése volt. Paks különdíját Nagy Lili tájépítész hallgató vehette át. Az epiteszforum.hu-n és a tajepiteszek.hu szakmai portálokon lebonyolított közönségszavazást a Pagony iroda nyerte. az elnöki különdíjat Dr. Jámbor Imre professzor kapta a Városliget közparki rehabilitációja érdekében kifejtett kiemelkedő tudományos szakmai és közéleti munkájáért.

  Forrás: sajtóközlemény