• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Irányított figyelem

  SPAR üzlet, Budapest, MOM Park

  Építészek: Erdélyi Linda, Dobos András, Korényi Balázs, Gáspár Virág Anna
  Szöveg: Csavarga Rózsa
  Fotók: Batár Zsolt

  spar1

  Széteső világunkban szétszórt tudatunkra építve kínálja magát szinte minden, mert csak ebben a széteső tudatban mutatkozik meg az idő. Vegyél gyorsan, vedd meg ezt is, azt is, ma jó az ára, holnap nem lesz. És most csak itt, csak neked! Mindenhol sok van mindenből, aki belép egy üzletbe, sokkolva érzi magát a látványtól,a hang- és fényeffektusoktól. Nemrég Budapesten nyílt egy üzlet, amely másképpen csábít. Talán a régi Fűszer-Csemege hálózat hangulatával marasztal: illattal, fénnyel, nyugalommal.
  Az élelmiszerboltok belső terének kialakításakor rendszerint csak funkcionális (minél több áru férjen el) és kereskedelmi (az áru forgási sebessége és a polcdíjak mértéke) szempontok érvényesülnek. Csak elvétve fordul elő, hogy a kereskedelem gondot fordítson a bolt terének megalkotására és hangulatára. Pedig logikus lenne: ha a vevő jól, otthonosan érzi magát a boltban, hajlandó ott több időt eltölteni, azaz többet vásárol.
  A MOM Park alagsori szintjén kialakított SPAR bolt a stílusával hívja fel magára a figyelmet. Ez a nagy forgalmú kereskedelmi egység korábban semmiben nem különbözött sok ilyen típusú, jellegtelen bolttól. A SPAR tervezői most átlátható belső tereket teremtettek, amelyeket szigetszerűen kialakított pultrendszerekkel, néhány színnel és finom fényekkel strukturáltak, miközben következetes anyaghasználattal és a fehér színdinamikával gondoskodtak a látvány egységes hangulatáról.

  Belsőépítészet: Erdélyi Linda, Dobos András, Korényi Balázs, Gáspár Virág Anna – LAB5 architects
  Munkatársak: Debreczeni András, Szegedi Zoltán, Tóth Tamás, Vámos Zoltán
  Feliratok: Tolnai Zsuzsi, Halasi Rita
  Szakági és háttérzóna tervek: Filepkó László – MŰÉP Építőmérnöki Kft.
  Kivitelező: EMEL Kft
  Bútorok: Enter Team, Solymosi, Art-Innova, Hi-Macs, Macsaly Kitchen Manufacture, Amos Design
  Lámpák: Solinfo, Zumtobel, Enter Team
  Padló: Porcelaingres
  Boltberendezés: Hauser, Umdasch
  Építtető: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft