• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Állami díjak és kitüntetések

  2016. március 15.

  Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök állami kitüntetéseket adományozott az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. A díjakat Lázár János, illetve Balog Zoltán miniszterek adták át. A díjazottak közül kiemeljük azokat az alkotókat, akiknek tevékenysége az építészet, az épített környezet, illetve a társművészetek képviselőiként kaptak ebben az évben elismerést.

  Kossuth-díjat kapott Nagy Ervin korábbi országos főépítész a magyar népi építészet forma- és motívumvilágából merítő munkásságáért, az építészetpolitika és érdekképviselet területén végzett munkájáért kapta.

  Ybl Miklós díjat vehettek át az alábbi építészek:

  Hőnich Henrik letisztult, egyedi gondolatvilágú alkotásaiért, oktató tevékenységéért, szakmai ismeretterjesztő munkásságáért és aktív szakmai közéleti szerepvállalásáért. A Magyar Építész Kamara alapító tagja személyesen már nem vehette át a kitüntetést, pár nappal a díjátadó előtt hunyt el (a megemlékezést lásd a Passzázs rovatban – a szerk.)

  Lantay Attila, Hild József- és Pro Architectura-díjas építész, Székesfehérvár főépítésze tervezőként, oktatóként, az építészet társadalmi elfogadottságáért végzett munkájáért.

  Viszlai József, Miskolc korábbi főépítésze értékmentő és értékteremtő szakmai munkásságáért.

  Érdemes Művész elismerést kapott Somogyi Pál Ferenczy Noémi-díjas iparművész, belsőépítész, az MMA rendes tagja.

  Kiváló Művész elismerést kapott Szegő György Jászai Mari-díjas, Ybl-díjas Érdemes Művész, a Műcsarnok ügyvezető igazgatója, folyóiratunk főszerkesztője, kiállítási kurátor, művészeti író.

  Gratulálunk a kitüntetetteknek!