• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Új hang a pesti Broadwayn

  Hard Rock Hotel, Budapest

  Építészek: Szász László, Hajnády Erzsébet
  Szöveg: Ulrich Tamás
  Fotók: Bujnovszky Tamás

  Hosszú és kalandos előtörténete van a nemrég átadott szálloda épületének. A Stúdió’100 Kft. 2008-ban kapott meghívást egy ötletpályázaton való részvételre, amely a pesti Nagymező és az Ó utca sarkán lévő három épület egyesített telkére tervezendő belvárosi hotel koncepciójának kialakítására szólt. Ezzel kezdődött az az 12-13 éves tervezési időszak, amely hol felgyorsult, hol lelassult, hol megakadt, aztán végül újra lendületet vett és 2020-ban jutott el oda, hogy a hotel elkészült.
  Az alapkoncepció azonban az ötletpályázattól a megvalósulásig nem változott. A tervezők javasolták a Nagymező utcai földszint plusz kétemeletes eklektikus saroképület utcai homlokzatainak megtartását. A három telek egyesítése után az Ó utcai két, erősen leromlott állapotú épület helyére új szárnyat terveztek, amely keskeny belső udvarával jól hasznosítható alaprajzi elrendezést biztosított.
  Az új épületrész és a Nagymező utcai, megtartott régi szárny között a Nagymező utcával párhuzamos, részben fedett passzázst indítottak, ami elválasztja a két, eltérő módon kezelt tömeget: a régi eklektikus épületet és az újonnan épült szárnyat.

   

  Generál építészet: Stúdió’100 Kft.
  Vezető tervezők: Szász László, Hajnády Erzsébet
  Építészek: Mórocz Balázs, Vannay Miklós (koncepcióterv, engedélyezési terv 1.); Dombovári János, Lengyel Csaba (engedélyezési és kiviteli tervek)
  Belsőépítészet: Lazaro Rosa-Violan Design Studio – LRV Barcelona
  Szerkezetek: Páricsy Zoltán, Zwickl Teréz – Páricsy és Tsa. Kft.
  Homlokzati hálóperforáció: Baróthy Anna, Pozna Anita – S39 Hybrid Design Kft.
  Gépészet: Virág Zoltán, Csöppenszky Gábor, Orcsi Attila – Duoplan Kft.
  Elektromos tervezés: Ivanics Zoltán, Tar Bálint – Provill Kft.
  Világítás: Hormay Adrienn – Solinfo Kft.