• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • 2015: TÁJODÜSSZEIA

  Pesti Vigadó, 2015. május 7-29.

  tajodusszeia2015

  A Tájépítészet Hónapja keretében 2015. május 7. és 29. között kerül megrendezésre a hazai tájépítész szakma legfontosabb seregszemléje. A 2015: TÁJODÜSSZEIA nagyszabású szakmai kiállítás, melyen mintegy 50 kiállító 180 munkája jelenik meg az elmúlt 5 év alatt megvalósult kert- és szabadtérépítészeti munkáinak, társadalmi és művészeti akcióinak, települési tájra és regionális léptékekre kiterjedő koncepcióinak, kutatási és design tevékenységének bemutatásával.
  A 2010-es debütálása után második alkalommal bemutatkozó vándorkiállítás idén a Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ), a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata (MÉK-TKT), valamint a V4 országok tájépítész szövetségei együttműködésében valósul meg.
  Az ünnepélyes megnyitón, 2015. május 7-én, csütörtökön a Pesti Vigadó V. emeleti kiállítóterében köszöntőt mond Vincze Attila, az MTSZ elnöke, Schuchmann Péter, a MÉK-TKT elnöke, M. Szilágyi Kinga, a BCE Tájépítészeti Karának dékánja, valamint Ferencz István, az MMA Építőművészeti Tagozatának elnöke. A kiállítás nyílt, a budapesti helyszín után a következő hónapokban Pécsett, Győrben, Nyíregyházán, Debrecenben, Székesfehérváron és Békéscsabán tervezik bemutatását. A V4 országok sikeres közreműködésének köszönhetően Czech Landscape and Garden Society (SZKT) által további csehországi, a lengyel Landscape Architecture Association (SAK) által lengyelországi, a Slovak Association of Landscape Architects (SALA) együttműködésében pedig szlovákiai helyszínek vannak kilátásban.
  A rendezvényt 2015. május 8-án, pénteken, 2015: TÁJODÜSSZEIA nemzetközi szakmai konferencia kíséri, amelynek a FUGA Kortárs Építészeti Központ ad helyet. A konferencián megjelennek a TÁJODÜSSZEIA hazai és külföldi kiállítói.

  Megnyitó: 2015. május 7. 17:00
  Helyszín: Pesti Vigadó, V. emeleti kiállítóterem, Budapest V. Vigadó tér 4.

  A kiállítást megnyitja:
  Vincze Attila, elnök, Magyar Tájépítészek Szövetsége 

  Schuchmann Péter, elnök, Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata

  M. Szilágyi Kinga, dékán, Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Kar

  Ferencz István, tagozatvezető, Magyar Művészeti Akadémai Építőművészeti Tagozata

  Nemzetközi szakmai konferencia

  Időpont: 2015. május 8. 10:00-15:00
  Helyszín: FUGA Kortárs Építészeti Központ, Budapest V. Petőfi Sándor u. 5.

  A konferencia angol nyelvű, a részvétel ingyenes.