• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • A10 Eurovision lapbemutató

  Az A10 magyar összeállítást tartalmazó 2015/1. számának bemutatója
  Hátsó Kapu, 2015. február 10., 19 óra

  a10_kek

  Az A10 európai építészeti folyóirat 2015. január-februári számának Eurovision melléklete tíz oldalon keresztül foglalkozik napjaink magyarországi építészetével. A legfontosabb páneurópai szakmai magazinban megjelent összeállítást a Kortárs Építészeti Központ szerkesztette; a hazai közönségnek 2015. február 10-én mutatják be.

  Az Eurovision szerkesztésére minden országban egy-egy meghatározó építészeti szervezetet kérnek fel. Magyarországról Indira van ’t Klooster, a lap főszerkesztője kereste meg a budapesti Kortárs Építészeti Központot, amelynek két kuratóriumi tagja: Polyák Levente urbanista, a lap magyarországi tudósítója, valamint Kovács Dániel művészettörténész vállalták a feladatot.

  A megjelent cikkek átfogóan vizsgálják a szakma hazai helyzetét, a nagyszabású állami beruházások és a magántőkéből zajló projektek közötti ellentmondásokat. Megismerhetőek az átalakuló budapesti belvárost jellemző épített terek, és az ismertetés kitér a Velencei Építészeti Biennálén is bemutatkozó építőtábor-jelenség, illetve az egyre inkább előtérbe kerülő közösségi kezdeményezések kapcsolatára is. A lapban emellett bemutatkozik a szerkesztésre felkért Kortárs Építészeti Központ, és Emiel Lamers holland építész, az A10 korábbi magyarországi tudósítója is ismerteti készülő könyvének koncepcióját a 21. század magyar építészetéről. A lap főszerkesztője által készített, rövid interjúkon és munkáikon keresztül pedig hét fiatal magyar építésziroda helyzete is kibontakozik az európai olvasók számára.

  Az összeállítást a szerkesztők mutatják be az érdeklődőknek 2015. február 10-én 19 órától a Hátsó Kapuban (Budapest 7, Dohány utca 13.). A prezentációt kerekasztal beszélgetés követi a lapban megjelent, fiatal magyar építészirodák tagjaival a kortárs magyar építészet helyzetéről és az ezzel kapcsolatos, személyes tapasztalatokról.

  A meghívott résztvevők: Architecture Uncomfortable Workshop, Arkt, BAHCS, Numbernow, Studio Nomad, Valyo, Womorrow