• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Budapest BOX

  budapest_box

  Budapest Főváros Önkormányzata pályázatot hirdet a Vörösmarty téri rendezvények egyedi arculatú vásári pavilonrendszerének tervezésére.

  Cél, hogy a tér rendezvényei megújuljanak, a kereskedelmi pavilonok és vendéglátó egységek karakteres és egységes dizájnt kapva emeljék a fővárosi rendezvények színvonalát. A pavilonrendszernek alkalmasnak kell lennie a turisztikai szempontból legjelentősebb karácsonyi vásár kiszolgálására, de emellett elvárás, hogy valamennyi vásárra és rendezvényre (könyvvásár, tavaszi fesztivál) adaptálható legyen.
  A pályaműnek be kell mutatnia azt a pavilonrendszert, mely rugalmasan képes alkalmazkodni a különböző típusú rendezvényekhez és az árusok és vendéglátósok eltérő igényeihez is, de mégis egységes arculatként összefogja, és egyedi karakterűvé teszi a Vörösmarty téri vásárokat.
  A tervben részletesen ki kell dolgozni azt az alapegységet vagy alapegységeket, melyekből a pavilonrendszer felépül, továbbá be kell mutatni azok variálhatóságát, sorolhatóságát, és konkrét alkalmazhatóságát a téren.

  A pályázat nyilvános, amelyen részt vehet a pályázat honlapján regisztráló minden természetes személy, jogi személy és alkotói csoport.
  Egy pályázó – több regisztrációval – több pályázatot is benyújthat.
  A pályázaton való részvétel díjmentes.

  Díjazás

  A beérkezett tervek díjazására bruttó 7 000 000 forint áll rendelkezésre.
  A bíráló bizottság a megfelelő színvonalú pályaművek beérkezése esetén a rendelkezésre álló teljes összeget kioszthatja a legjobb és megvalósításra szánt művek között.
  A díjak összege 500 000 forint és 1 500 000 forint között lehet.
  A kiíró a pályázatot eredménytelennek minősíti, amennyiben a Bírálóbizottság egyetlen pályaművet sem talál díjazásra alkalmasnak, és csökkentheti a díjazásra fordított összeget, ha a pályázatot a hasznosíthatóság szempontjából csökkent értékűnek minősíti.

  Bíráló bizottság

  Elnök: Szalay-Bobrovniczky Alexandra
  Társelnök: Dr. Finta József DLA h.c.
  Tagok: Lánszki Regő, Böszörményi Nagy Gergely, Deák Krisztina

  Pályázati naptár

  2015. február 4. – A pályázat kiírása és a regisztráció kezdete
  2015. február 16. – A pályázattal kapcsolatos kérdések beadásának határideje
  2015. február 25. – A kérdésekre adott válaszok határideje
  2015. március 30., 24:00 – A pályaművek beadásának határideje
  2015. április 30-ig – eredményhirdetés

  Részletes pályázati kiírás és regisztráció: budapestbox.budapest.hu