• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Dreamlands

  Középpontban a kiállítások
  Centre Pompidou, Párizs, 2010. május 5 – augusztus 9.

  A Dreamlands elsőként kutatja a világkiállítások, a különböző nemzetközi kiállítások és vásárok hatását a városainkról alkotott elképzeléseinkre. A valóság megduplázásával, az utánzatok és makettek sokszor giccses felsorakoztatásával létrehozott párhuzamos világok gyakran adtak művészi, építészeti-városépítészeti inspirációt a 20. században, és talán néhány kortárs jelenség számára is modellt jelentenek. A Pompidou multidiszciplináris kiállítása több mint 300 munkát, modern és kortárs művészeti, építészeti, filmművészeti alkotást és dokumentumot vonultat fel, amely új kontextusba helyezi a városról alkotott képünket.
  A világkiállítások és vidámparkok, az 50-es, 60-as évek Las Vegasa, vagy a 21. századi Dubai mind hozzájárultak a világhoz való viszonyunk, a földrajzi és a történelmi kontextus, valamint az eredeti és a reprodukció, a művészet és nem-művészet fogalmának megváltozásához.
  Korunk társadalmának álomvilágait az utópikus álmok és művészi produkciók táplálta képzeletünk formázza. De mindez ugyanakkor valósággá válik: az egyveleg, a másolat, a művészi és a fiktív modellként szolgál a városszerkezet és a benne való élet számára, elmosva a határokat a képzelet és a valóság között.

  P.E.