• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Építészeti Nívódíj 2015

  bek_logo

  A Budapesti Építész Kamara Elnöksége újraélesztette a főváros területén megvalósuló, építészeti szempontból kiemelkedő alkotásoknak járó Építészeti Nívódíjat, ennek érdekében pályázatot hirdetett a méltó alkotások megtalálására. A plakettel, oklevéllel és pénzjutalommal járó, Budapesti Építész Kamara Építészeti Nívódíja című elismerést a Budapesten, 2011. január 1. és 2014. december 31. között megvalósult, jeles építészeti, belsőépítészeti és környezetet formáló művek alkotóinak ítéli meg a zsűri.

  Az Építészeti Nívódíjra pályázhatnak Budapest építészeti arculatát befolyásoló, egy városrész használatát és megjelenését javító, megvalósult új, illetve értéknövelő módon rehabilitált épületek, külső- és belső terek az alábbi öt kategóriákban:

  -legalább 6 lakásos lakóépület

  – közhasználatú vagy közösségi intézmény, ipari épület

  – műemlék helyreállítás, épületrekonstrukció

  – belsőépítészeti alkotás
  – köztér, környezet-, és arculatformáló innovatív alkotás.

  A BÉK alapvető célja, hogy elősegítse az építészeti kultúra fejlődését, ismertté és elfogadottá tegye a városképet formáló építészeti alkotásokat és építészeket, valamint ösztönözze az építtetők és az építészek közötti sikeres együttműködést.

  A hirdetmény és a beadással kapcsolatos összes információ megtalálható a BÉK és a MÉK honlapján:
  budapestiepiteszkamara.hu

  A pályázatokat személyesen kell leadni a BÉK Titkárságán 2015. augusztus 31. 9-14 óra között.

  Az ünnepélyes eredményhirdetés, a díjak átadása és a pályázatra érkezett művek kiállításának megnyitója 2015. október 5-én, hétfőn 18 órakor, az Építészet Világnapján lesz a FUGA Budapesti Építészeti Központban.