• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Esszépályázat – EUROPAN 13

  EUROPAN 13

  Az EUROPAN Szervezet az EUROPAN Nemzeti Titkárságokkal karöltve esszépályázatot hirdet az EUROPAN 13 ciklus tematikájának a meghatározására.

  Az EUROPAN 12 fő témája – az „Alkalmazkodó város” – városaink jövőjének egyik stratégiai kérdése.

  Ez azonban nemcsak rugalmasság vagy funkcionális komplexitás függvénye, hanem feltételezi azt is, hogy olyan új megközelítéssel gondolkodjunk a városokat átalakító folyamatokról, melyek a kulturális örökség (helytörténet), az invenció (olyan térbeli elrendezések megtalálása, amelyek többféle használhatóságot tesznek lehetővé) és a visszafordíthatóság (átmeneti használat) lehetőségeit is figyelembe veszik. Az alkalmazkodás elsősorban nem technológiai kérdés, hanem sokkal inkább egy olyan megközelítésmód, amely kapcsolatokat keres a természeti és a kulturális környezetünk elemei közt. Az „Alkalmazkodó Város” új projektjeinek lehetővé kell tennie hibrid városi tájak létrehozását, amelyek figyelembe veszik a természet és az emberi igények szükségleteit.

  Az EUROPAN szervezet úgy döntött, hogy a téma fontosságára tekintettel a pályázat következő, 13-as ciklusában is az alkalmazkodóképesség marad a pályázati helyszínek problémáira adandó válaszok fő szempontja, mely azonban szükségessé teszi a téma részletesebb körüljárását.

  Így az EUROPAN Szervezet az EUROPAN Nemzeti Titkárságokkal karöltve esszépályázatot hirdet az EUROPAN 13 ciklus tematikájának a meghatározására!
  A pályázat részletei megtalálhatóak „EUROPAN 13 Themes Contribution” menüpontja alatt.

  A pályázatba azon szakemberek nevezését várják, akik részt vettek olyan folyamatokban, amelyek célja az „Alkalmazkodó Város” létrehozása volt:

  – olyan építész vagy várostervező, aki részt vett ilyen típusú projektben
  – olyan önkormányzati szakember vagy főépítész, aki rendelkezik ilyen innovatív folyamatokhoz kötődő tapasztalatokkal
  – olyan kutató vagy egyetemi oktató, aki már foglalkozott a témához köthető átalakulások vizsgálatával.

  Beadandó: egy illusztrációkkal együtt maximum 5 oldalas angol nyelvű szöveg (pdf formátumban).

  Beadási határidő: 2013. szeptember 15.

  Beadás módja: a pályaművet az EUROPAN weboldalára kell feltölteni.
  Bővebb információ: europan-hungary.hu