• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • eVolo

  Felhőkarcoló pályázat

  LO2P: Delhi Recycling Center

  Az eVolo építészeti magazin 2006 óta évente felhőkarcoló pályázatot hirdet, melyre innovatív előremutató terveket várnak. A 2011-es pályázatra 715 terv érkezett az öt kontinens 95 országából. A zsűri 3 díjat és 32 ajánlást adott. Idén az első helyezett Atelier CMJN Újdelhi levegőjét kívánja megtisztítani egy gigantikus óriáskerékkel, melybe növényeket telepítene. Az újrahasznosított kocsironcsokból épülő szerkezet nem mellesleg áramot is termelne a közepén elhelyezkedő turbina segítségével.
  A második helyezett terv szerzői Yoann Mescam, Paul-Eric Schirr-Bonnans és Xavier Schirr-Bonnans a franciaországi Rennes városának ipari övezete fölé javasol mega-struktúrát építeni. A felhőkarcolók erős vertikalitásával szembehelyezkedő dóm-szerű városra épített városrész nagy területet fedne le. Azaz mégsem, hiszen lyukacsos struktúrája átengedi a napfényt az alatta fekvő területekre. A teteje áramtermelő és esővízgyűjtő funkciót látna el.
  A harmadik helyezett Yheu-Shen Chua az Egyesült Államokbeli világhírű Hoover-gátat építené újra. Az új gát hatalmas multifunkcionális tölcséreiben, vertikális akvárium, vízesés, és galériák kapnának helyet, a gát teteje pedig hídként funkcionálna.

  B.B.