• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Holcim Awards 2011

  A magyar pályázók elismerése

  Ifj. Kistelegdi István: Rati gyár és Irodaépület

  Először kaptak külön elismerést az építészeti világverseny magyar pályázói a Holcim Hungária Zrt.-től. A Holcim Awards for Sustainable Construction építészeti világverseny hazai pályázatainak első díjátadó ünnepségét tartották november 3-án a Svájci Nagykövetségen. A világversenyre beérkezett több mint 6000 pályázat összesen 32 magyar építészeti projektje közül választotta ki a hazai zsűri a legjobb magyarországi terveket. Ifj. Kistelegdi István, Szabadics Attila és Szász János, valamint Beke András részesült ma elismerésben. Az eseményen minden hazai résztvevő munkáját oklevéllel ismerték el. A három legjobb pályázat készítői egyedülálló tanulmányúton vehetnek részt Sevillában, ahol a szerencsés nyertesek a 2005-ös Európai Regionális döntőn bronzérmet nyert és időközben megépült Metropol Parasol projekttel ismerkedhetnek meg.
  A nyertesek:
  Beke András a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója a Fafeldolgozó malom az erdőben című pályázatával a határmenti települések elnéptelenedésére keresett mások által is követendő megoldást, mely munkalehetőséget biztosít az ott élőknek, megakadályozva ezzel az elvándorlást. A projekt jó példa arra, hogyan élhet az ember összhangban a természettel.
  Ifj. Kistelegdi István építész RATI – többletenergia gyár és irodaépület pályázata az irodaépületek energiatakarékosságának növelésére tesz javaslatot a hőveszteség minimalizálása révén.
  Az ArchSus Group két építészének, Szabadics Attilának és Szász Jánosnak az Intelligens napház projektje a budapesti Hármashatár-hegyre tervezett költséghatékony, mondhatni zéró energiát felhasználó épülete hagyományos anyagokból is megépíthető építészeti megoldást kínál. A projekt alapkoncepciója az volt, hogy egy olyan családi házat tervezzenek, melyet később két különálló egységre is szét lehet választani.
  A pályázatokat az elismert hazai szaktekintélyekből álló zsűri bírálta el, melynek tagja volt Szekér László, az Építészek Nemzetközi Szövetsége Megújuló Források Munkacsoport magyar tagozatának (UIA-ARES) vezető építésze, Ertsey Attila, a Magyar Építész Kamara alelnöke és a korábbi európai aranyérmes, Janesch Péter.