• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • I. Városkommunikációs Mesterkurzus

  „Az igazi munkafolyamatokra világított rá ez a Mesterkurzus.” – hangzott el 2014. június 27-én az újpesti Kulturális Központban tartott I. Városkommunikációs Mesterkurzuson. A nyertes pályázóknak Nagy István, Újpest alpolgármestere adta át a díjakat. Az esemény a Budapesti Műszaki Egyetem, Budapest IV. Kerület Újpest Önkormányzata, továbbá a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont összefogásából jött létre, a SPECIAL EU-s projekt támogatásával.

  A pályázás feltétele volt, hogy az érdeklődők csapatokban jelentkezzenek, és minden csapatban legyen legalább egy mérnök (építész-, építő-, közlekedés-, településmérnök), egy közgazdász és egy kommunikáció szakos hallgató. A Tudásközpont célja az volt, hogy a felsőoktatásban szerzett elméleti tudásanyag mellett, a hallgatók gyakorlatban is kamatoztassák megszerzett tudásukat, illetve hogy betekintést nyerjenek jövőbeli szakmájuk valós munkafolyamataiba. A többnapos kemény munka meghozta gyümölcsét. Egytől-egyig komplex és színvonalas munkák kerültek prezentálásra, lenyűgözve ezzel a szakma ismert zsűritagjait.

  A zárónap folyamán zsűri nem győzte hangsúlyozni, mennyire nehéz helyzetben van a lebilincselő prezentációk és kommunikációs tervek láttán. Mégis egységes döntésük alapján a pályázat nyertese a Komm4T csapata lett (csapattagok: Dékány Anett, Ország Petra, Takács Vivien és Ötvös Tamás Péter), akik kiemelkedő ötleteikkel nyűgözték le a zsűri tagjait. Mindhárman a Budapesti Műszaki Egyetemen hallgatói és az újpesti Önkormányzat jóvoltából háromszázezer forintottal lettek gazdagabbak. A második helyen, mindössze néhány ponttal lemaradva a nyertes csapat mögött, a Város.com csapata végzett (csapattagok: Hajdu Marcell, Jokkel Dóra, Kovács Bendegúz és Michelberger Hanna), akik projektjüket újpesti közösségi programokra építették fel, ezzel meggyőzve a zsűri tagjait. A csapattagok kétszázezer forintot vihettek haza múlt hét pénteken. A zsűri harmadik helyezettként a BME DTR csapatot választotta (csapattagok: Batka Roland, Fejes Dóra, Vajtai Tekla Anna), akik százezer forintot nyertek innovatív ötleteiket tartalmazó kommunikációs tervükért.

  Hamp Gábor, a Budapesti Műszaki Egyetem Szociológia és Kommunikáció Tanszék vezetője szerint a Mesterkurzus nem csak a kezdeményezés létjogosultságát, hanem a városkommunikáció fontosságát is bebizonyította. Nagy István alpolgármester úr zárszavában leszögezte, hogy a résztvevők három nap alatt megoldást találtak olyan dolgokra, amelyen az önkormányzat két évig vitatkozik. A gyakorlati feladatcsomag színvonalas megoldása előrelépést hozhat Újpest városfejlesztési munkájában, és a résztvevők szakmai pályafutásában is, és a kiváló munkára való tekintettel vigaszdíjat ajánlott fel a nem nyertes csapatoknak is.
  A Magyar Urbanisztikai Tudásközpont és a Budapesti Műszaki Egyetem Szociológia és Kommunikáció Tanszéke a Fenntartható Energia Hét keretein belül, idén először szervezte meg a Városkommunikációs Mesterkurzust, és a nagy érdeklődésre való tekintettel a Mesterkurzus évenkénti folytatását tervezik.

  Forrás: mut.hu

  mut_varoskommunikacio