• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Párhuzamos vidékek VII.

  A BME Középülettervezési Tanszék, Lakóépülettervezési Tanszéki, Ipari Épülettervezési Tanszék, Urbanisztikai Tanszék kiállítása
  FUGA, 2016. február 4-22.

  parhuzamos2_fuga

  Megnyitó: 2016. február 4. 18:00
  Megnyitja: Balázs Mihály DLA (tanszékvezető, Középülettervezési Tanszék), Perényi Tamás DLA (tanszékvezető, Lakóépülettervezési Tanszék), Dobai János DLA (tanszékvezető, Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezési Tanszék), Szabó Árpád DLA (egyetemi docens, tárgyfelelős, Urbanisztika Tanszék)

  A kiállítás a BME Építészmérnöki Kar tervezési szakirányra felvett hallgatóinak munkájáról ad számot, amelyet a 4 tervezési tanszéken készítettek. A kiállítás 2016-ban immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a FUGA-ban. A hallgatók, tanáraik és konzulenseik Budapest és vidéki települések élő, valóságos problémáival foglalkoztak, innen a címbeli „vidékek” szó. A vidékek azért párhuzamosak”, mert bár tanszékenként különböznek a helyszínek, de a tematika hasonló: a település, települési egység egészének a vizsgálatától elindulva a beépítési terveken keresztül jutni el a konkrét épületek megfogalmazásáig. A hangsúly a komplex gondolkozás folyamatán van, a cél a tervezés társadalmi dimenzióinak a megtapasztalása, ami az építésznek a konkrét közösség iránt érzett felelősségén alapul.