• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Pollack Piknik Party

  A Pollack tér egy napos metamorfózisa.

  Zöld gyep, kiállítás, filmvetítés, játékok és tanszéki főzés . A lényeg, hogy hozd a sajátod, legyen akár könyv, párna, pokróc, bögre, kemping szék/asztal, vagy labda. A tied legyen, hozd magaddal, használd, és lehetőleg vidd is haza!

  Mitől válik élővé egy városi tér? Hogyan lehetne kis lépésekben átalakítani a közterekről alkotott felfogásunkat? Mily módon lehetne újradefiniálni a köztér fogalmát? Ezekre s ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a MÉSZ által életre hívott hallgatói ötletpályázat, amely a VIII. kerület patinás kulturális intézményekkel határolt ám mégis halott városi terét, a Pollack Mihály teret, mint az „építészet tere” szeretné újragondolni.

  A MÉSZ kezdeményezésére összefogtak a Pollack Mihály téri kulturális intézmények, hogy kísérletet tegyenek a Tér bevonására a városi vérkeringésbe, s ennek első lépéseként a MÉSZ hallgatói ötletpályázatot hirdetett, melynek kiállítását természetesen a Pollack téren rendezi meg. Mind a tervpályázat, mind pedig a Téren rendezett kiállítás egyértelmű gesztusként értelmezhető a városi közterek, így a Pollack Mihály tér megújítására is.

  2010. május 28-án 18 órakor rendezi meg a MÉSZ a Pollack téren a pályázat díjátadását, ami kiváló apropó, hogy egy nyüzsgő térré varázsoljuk a teret, a Pollack Piknik Party keretében.

  Ennek részeként spanyol előadók beszélnek majd designról és a városi terek problémájáról (Giovanni Cutolo és Josep M. Serra), valamint sötétedés után az ideiglenes gyepen hallgathatók meg a 10tér/10szemlélet előadásai, amelyek kifejezetten a köztéri projektekre helyezik a hangsúlyt, s arra, hogyan lehet bevonni a helyi közösségeket a különböző eseményekbe.

  Meghívott előadók: Tihanyi Dominika (Új Irány), Fónagy Dóra, Balogh Péter (s73), Balázs Mihály, Benkő Melinda, Kapy Jenő, Pyka Zsolt és Szöllősy Barbara (Városi Tájkép Csoport), Horváth Olivér és Dobi Dóra (Téreltérítés Munkacsoport), Kolozsvári Csenge és Baróthy Anna (Szövetség 39), László Gergely (Lumen Galéria) és Rákosi Péter

  A kiállítás megtekinthető a Pollack Mihály téren 2010.május 10-31.

  Neked melyik tetszik? Szavazz az általad legjobban ítélt pályázatra a www. meszorg.hu oldalon.

  Pollack Piknik Party

  2010. május 28. 16-23 óra MÉSZ Székház udvar és Kós Károly terem/ Pollack Mihály téri gyep

  A Pollack Piknik Party kiemelt támogatója a MAKEOSZ.

  A Pollack téri gyepet a MAKEOSZ biztosítja a Piknik Party idejére.