• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Visegrádi Négyek Családi Házai vándorkiállítás

  PTE Műszaki és Informatikai Kar, Pécs, 2015. november 17 – 27.

  v4_pecs

  Megnyitó: 2015. november 17. 15 óra
  A kiállítást megnyitja: prof. Bachmann Bálint a Kar dékánja
  A kiállítást bemutatja: Borsos András a program kurátora

  Helyszín: PTE Műszaki és Informatikai Kara, Boszorkány u. 2.

  A vándorkiállítás a Magyar Építőművészek Szövetsége évente megrendezett nemzetközi rendezvénysorozata, 2015-ben már a nyolcadik alkalommal. Az országok szakmai szervezeteinek válogatásában tíz-tíz épülettel mutatja be Közép-Európa ebben a műfajban készült legjobbjait. A magyar családi házakat az Év háza díj Kuratóriuma választja ki, ez a díj már évek óta tud a fiataloknak, pályakezdőknek is sikert nyújtani Magyarországon. Most ennek a nemzetközi és már kibővített programnak is célja, hogy új utakat nyisson a fiatalok felé, az építészképzésben, mesterek és tanítványok között, de a régió többi országa számára is. Az itt látható anyag nemcsak határokon átnyúló kitekintést ad, de reméljük meg is erősíti a partnerek együttműködését. A vándorkiállítás állomásai: Budapest, Pécs, Brünn, Prága, Varsó, Krakkó, Kassa, Pozsony.

  Az épületeket válogatta: Magyarországon az Év Háza 2015. Kuratóriuma, a Szlovák Építész Szövetség részéről: Juraj Hermann elnök, Peter Mikloš, Marta Mitterholzerová.A Lengyel Építész Szövetségtől: Mariusz Ścisło elnö, Krzysztof Bojanowski alelnök, Włodzimierz Mucha. Csehországból: Jan Stempel.

  Partnerek: Stowarzyszenia Architektów Polskich/Association of Polish Architects Spolok Architektov Slovenska/Slovak Architects Society České vysoké učení technické v Praze – Fakulta Architektury Czech Technical University in Prague Faculty of Architecture.

  Közreműködők:
  Magyar Építőművészek Szövetsége: Sáros László György DLA elnök
  Kurátor: Borsos András
  Program koordinátor: Szabó Rita
  Rendszergazda: Puskás Róbert
  Grafika: Puskás Barnabás bp design stúdió

  További információ: v4.meszorg.hu