• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Megújuló építészeti örökségünk – kincsek a jövőnek

  A Magyar Építőművészek Szövetségének kiállítása a Várkert Bazárban
  2018. augusztus 29. – szeptember 9.

  Szöveg: Latorczai Csaba

  Magyarország gazdag és fordulatos történelme igen változatos és egyedi műemléki örökséget hagyott a jelenkorra és – ha vigyázunk rá – a jövendőre is. Több szempontból is fontos ezért, hogy időről időre számot vessünk, hogyan áll, vagy éppen alakul a főváros nevezetességei mellett a vidéki Magyarország történeti emlékeinek megmentése és azok megismertetése nemcsak a szűken vett szakma, hanem a históriánk iránt érdeklődő szélesebb és értő közönség számára is.
  További gazdasági, elsődlegesen turisztikai hozadék lehet az is, ha azokról a megújult várainkról, kastélyainkról beszélünk, amelyeknek egy jelentős része az ún. hátrányos helyzetű régiókban helyezkedik el, mert így ezen örökségturisztikai célpontok fokozott népszerűsítése megerősíti, megerősítheti a minőségi kulturális turizmust az adott térségben, régióban.
  Európa lokális kultúrák hálózata, éppen ezért fontos az, hogy a különleges adottságú helyi értékek bemutatásán, népszerűsítésén túl egy adott ország – esetünkben Magyarország – vagy térség, város, felfedezze saját értékeit, így erősítve meg a közösség összetartozásának érzését.