• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Budapest Építészeti Nívódíj 2021

  Minden évben november 15-én, Budapest születésnapján adják át a Budapest egyedülálló természeti, táji helyzetével harmóniában álló épített örökség fenntartását és értékalapú fejlesztését elismerő Budapest Építészeti Nívódíjat. Az idén a pandémia miatt az ünnepélyes díjátadó a Budapesti Építész Kamara Youtube-csatornáján zajlott, a pályaművek november 19. és 29. között a FUGA-ban voltak láthatók.

  A pályázat célja, hogy elősegítse az új értékek teremtését, a hagyományos értékek megőrzését, valamint az építészeti és környezeti kultúra fejlődését, elismerje és megismertesse a városképet formáló építészeti alkotásokat, bemutassa az igényesen megtervezett és létrejött alkotásokban résztvevők példaértékű együttműködését a további magas színvonalú, innovatív beruházások ösztönzése érdekében. A versenyen olyan Budapest közigazgatási területén található alkotások vehetnek részt, amelyek a főváros építészeti arculatát vagy egy városrész használatát, megjelenését javítják. Az alkotás lehet megvalósult új, illetve rehabilitált épület, építmény, közterület, belső tér.

  Budapest Építészeti Nívódíj: Szent Margit Gimnázium tornacsarnoka, építészek: Félix Zsolt DLA, Fialovszky Tamás

  Dicséret: Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga rehabilitációja, építészek: Kőnig Tamás DLA, Wagner Péter DLA, belsőépítész: Baliga Kornél

  Dicséret: Loffice Budapest közösségi irodaház, építész: Paládi-Kovács Ádám

  Dicséret: Eiffel Műhelyház, építész: Marosi Miklós†

  Dicséret: Bánáti + Hartvig Építész Iroda, építészek: Bánáti Béla, Hartvig Lajos