• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Promenade Gardens

  Új irodaház a Váci úton

  Építész: Fekete Antal (Finta Stúdió), Gellár László (DVM Group)
  Szöveg: Török-Szabolcs Bence
  Fotók: Bujnovszky Tamás

  Új nagyszabású irodaépület gazdagítja az angyalföldi irodatengely világát. A Horizon Development (DVM group partner) által fejlesztett 25.000 négyzetméteres épületegyüttes egységes koncepció mentén foglalja el a Révész utca Váci út és Visegrádi utca közötti szakaszát.
  A nagyrészt a helyszín adottságaiból következő beépítés frappánsnak és magától érhetődőnek mondható: a kereszt irányú elhelyezkedés oldását – mely a Váci út felé kiszélesedő mély telekből következik – a tervezők az épületkomplexum Váci úttal párhuzamos tagolásával oldják fel. Ez az alapképlet (észak-déli tengelyekre szervezett tagolás) nem idegen a Váci úti irodaházak világtól, hiszen például két sarokkal feljebb és lejjebb is találunk hasonló alapszerkesztési variációkat. Az itt is alkalmazott építészeti recept azonban ez esetben különösen jó arányú összképet és első pillantásra is érthető kompozíciót biztosít a ház számára. Az épület a Révész utca felől egyenletes ritmusban visszaugrik, déli tájolású az utcai használat számára is értékes fogadóudvarok sorozatát hozva létre. Az így kialakult egyenletes ritmust az épületen túlnyúló kapuszerű kulisszafalak dominálják, mely amellett, hogy a ház uralkodó építészeti motívumai, az épület előtti járdát is – azon átnyúlva – a kompozíció részéve teszik. Alulról nézve a hat szint magas kapuzatok keltette hatás grandiózus, de emberi léptékkel nézve kissé ijesztő is egyben, mindenesetre a végeredmény már elsőre is jól beazonosítható a sokat ígérő Promenade Gardens megnevezéssel (még ha nem is feltétlenül csak ebből következik). Az alkalmazott beépítésnek építészeti szempontból is számos hozadéka van. A keresztirányú tengely ellenére az épület jól idomul a szomszédos tömbök hosszanti sávos karakteréhez, magassági és szélességi értelemben is egyfajta finom illeszkedés figyelhető meg mind a Váci úton mind a Révész utca felől. A Visegrádi utcánál ez az érzékenység kissé csorbul, a szomszédos épületek visszaugrása és a magasságkülönbségekből adódó kihívások kezelése kissé esetleges a ház szerkesztési nagyvonalúságának tükrében.

  Koncepció: Fekete Antal, Szentmáry Szabolcs – Finta Stúdió
  Építési engedély és kiviteli terv: Gellár László – DVMGroup
  Építész munkatársak: Cseh Katalin, Berecz Dániel, Jármai Zsolt, Lukátsi Marcell, Ferenczi Huba, Nagy Péter, Kovács Tamás
  Belsőépítészeti projektvezető: Tóth Tímea, Kis Marianna – DVM Group
  Projektmenedzsment: DVM Group
  Környezettudatos tanácsadás: Hornok Edina – DVM Group
  Kivitelezés: DVM Group
  Fejlesztő, beruházó: Kovács Attila, Czár Balázs ügyvezető partnerek – Horizon Development
  Fejlesztési igazgató: Sasvári Gabriella – Horizon Development
  Bérbeadási igazgató: Szente-Tóth Andrea – Horizon Development
  Marketing & PR: Dr. Rézműves Ildikó – Horizon Development
  Tulajdonos: Erste Nyíltvégű Ingatlanbefektetési Alap