• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Organikus szépítkezés

  Ilcsi Szépségszalon és bemutatóterem, Budapest

  Építészek: Korompay Attila, Hatvani Ádám
  Szöveg: Galamb Eszter
  Fotók: Danyi Balázs

  ilcsi1

  Egy saját szalon nyitása kulcsfontosságú lépés bármely kozmetikai brand életében: referenciaértékkel bír, hiszen a cég szellemiségét kell építészeti nyelvre átültetni. Az Ilcsi Szépítő Füveket gyártó és forgalmazó manufaktúra termékeit már több mint 40 országban forgalmazzák, de első saját szalonja és bemutatóterme csak az idei évben nyílt meg Budapest I. kerületében. A tervezők feladata az volt, hogy a hungarikumként bejegyzett, többszörös Superbrands és Magyar Termék Nagydíjas vállalkozás rangjához méltó szalont hozzanak létre, mely egyben jelzi a cégnek a természet szépítő-gyógyító erejébe vetett bizalmát és a kézművesség iránti elkötelezettségét.
  A növényi alapú kozmetikumok évtizedek során kikísérletezett receptúrák szerint készülnek, saját bioültetvényen termesztett összetevőkből, ami magasra pozícionálja a márkát az organikus bőrápolók piacán. Az üzletet a Várnegyed alatt, az Attila út egyik saroképületének földszintjén alakították ki. Tájolása révén ablakai két irányba is nyílnak, így a napfény egész nap bejárja a teret. A hely lerobbant mivolta a korábban itt működő öltöny-szaküzlet által hátrahagyott szerkezeti elemek, vakolat, és szerelvények eltávolítása után még nyilvánvalóbbá vált. A lecsupaszítás ugyanakkor az építészeti koncepció kiindulópontjává vált; a több, mint 100 éves bérház ilyenformán felfedett strukturális szépsége jól működik együtt mind a szalon funkcióival, mind a vállalkozás természetközeli ars poeticájával.
  A tisztítás után létrejött hosszan elnyúló, nagy belmagasságú, csarnokszerű teret a tervezők az egyes szolgáltatások karaktereit figyelembe véve osztották fel. Az eredetileg sarkon lévő bejárat átkerült az Attila útra, így a fogadóteret egy süllyesztett kert fölé épített hídon lehet megközelíteni, amelyet fából formált recepciós pult és mintabolt-bemutatóterem követ. Minden, ami ezután jön, már kizárólag a vendégek testi-lelki felfrissüléséről szól, a szépségápolás teljes spektrumát és eszköztárát felvonultatva: fodrászat, masszázs, pedikűr, manikűr, arc- és testkezelések, egyéb kozmetikai beavatkozások.

  Építészek: Korompay Attila – Térhálózat, Hatvani Ádám – sporaarchitects
  Építész munkatárs: Németh Nóra
  Elektromos tervező: PT-Engineering
  Gépészet: Miral_Paumann Márk
  Világítás: Farkas János – Erco
  Kerttervezés: Varga Tibor, Kiss Blanka