• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Budapest 100

  Budapest, 2015. április 18-19.

  budapest100

  A Budapest100 egy rendhagyó, az egész várost megmozgató civil esemény, amely 2011-ben hagyományteremtő szándékkal indult az OSA Archívum és a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) kezdeményezésére. Elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a körülöttünk lévő épületekre, valamint az ott élők történeteire, épített környezetünk értékeire.

  Ez a program olyan városi civil ünnep, amelynek közösségépítő szerepe is kiemelkedő, hiszen különböző társadalmi hátterű embereket és generációkon átívelő közösségeket hoz közelebb egymáshoz. Az idén közel 60 épület nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

  Budapest100 fotókiállítás – 5 év képekben – Minden ház érdekes!

  A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Aulájában a Budapest100 fotósainak és önkénteseinek képeiből látható összeállítás a népszerű civil ünnep legjobb pillanatairól.
  Megtekinthető: 2015. 04. 09.– 05. 09. a könyvtári nyitva tartás idejében.

  A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjteménye és a Budapest100 program a 2011-es indulástól elválaszthatatlan barátok voltak: mindenben támogatták egymás fő törekvéseit. Így természetes választás volt, hogy a Budapest100 ötödik, jubileumi évében is együtt ünnepeljenek: a legjobb pillanatok fotói ezért kerültek a könyvtár Aulájába.
  Az önkéntes csapat tagjai az építészet, és más művészeti ágak különböző területeiről érkeztek. A kiállítótér installációinak tervezését és kivitelezését a BME Építész Klub tagjai valósították meg. A tervezés első szakaszában az volt a feladat, hogy a képzeletüket szabadjára engedve, a Szabó Ervin Könyvtár Átriumát olyan hellyé varázsolják, amely nemcsak bevonzza a látogatókat, hanem kedvet teremt a képek befogadására is. Az építészhallgatók kreatív, látványos, ám mégis megvalósítható ötleteinek változatai közül az egyszerűbb, letisztult, de játékos tér-kialakítás mellett döntöttek. Igyekeztek harmóniát teremteni, azt az illúziót kelteni, mintha a régi budapesti épületek között járna az, aki belép a Könyvtárba. A fotókat, a tér adottságaira figyelve, a Szellemkép Szabadiskola hallgatói válogatták a Budapest100 profi fotósainak és önkénteseinek munkáiból. A tér kínálta perspektivikus elemeket kihasználva a részleteket varázslatosan megmutató képeket választottak, és ezek mellé hangulati elemeket is beépítettek, hogy a maga sokszínűségében mutassák be a Budapest100 lényegét: a civil városi ünnepet. Így alakult ki a 28 nagy fotóprint rendje és a 4 digitális keretben felbukkanó, sok-sok képből álló sorozat. Utóbbi a Budapest100 április 18-án és 19-én zajló programja után frissül majd az új felvételekkel.

  A kiállítás szervezője: Kortárs Építészeti Központ

  Koncepció: Erdész Dávid, Kertész Monika, Michelisz Éva, Pokol Júlia, Provaznik Ariel, Ránki Juli, Török Lejla

  Kivitelezés: Balogh Péter, Berczi Zsófia, Brosch Barbara, Erdész Dávid, Horváth Marcell, Kozák Ágnes, Mándoki Réka, Michelisz Éva, Müller Anna, Pokol Júlia, Provaznik Ariel, Spengler Csaba, Sziráki Zsófia, Szűcs Imre Ferenc, Torda Viktória, Tóbiás Dániel, Ulbert Mónika, valamint a BME Építészklub és a Szellemkép Szabadiskola és a Budapest100 önkéntesei.

  budapest100_foto