• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Együtt a közösségért

  Otthonteremtés a Holcim centenáriumán

  Egy évnyi munkával közel 22 000 ember életét tették jobbá a Holcim munkatársai. 24 helyszínen 147 munkatárs részvételével teljesítette a Holcim a február 15-én lezárult centenáriumi évre vállalat önkéntességi programját, amelynek során a dolgozók egy évnyi munkaórát fordítottak a helyi közösségek javára.

  A tavaly 100 esztendős Holcim Csoport munkatársai a centenárium évében az „Együtt a közösségért” program keretében civil és non-profit szervezeteknél végeztek önkéntes munkát a világ minden táján. A kezdeményezés során a vállalatcsoport munkatársai összesen 100 esztendőnyi önkéntes munkával támogatták a környezetüket.
  A magyar cég vállalása 2200 óra önkéntes munka volt, amelyből 147 munkatárs 24 helyszínen 2012 órát teljesített, elérve a kívánt 1 évnyi munkaórát, és amelynek előnyeit mintegy 22 000 ember élvezheti. A Holcimnál korábban már megszokott önkéntes tevékenységek mellett idén új aktivitással is bővültek a programok a 251 önkéntes munkanap során: a cég önkéntes munkaerővel támogatta az Álomépítők c. műsort, amelyben jelentősen javították nehéz helyzetben élő családok életkörülményeit. A svájci cég akciói itthon nemcsak olyan településeket érintettek, ahol a vállalat telephelyei működnek: Győrtől Töltéstaván át Ecserig és Bugyiig segítettek a Holcim dolgozói. A célokat és a feladatokat az esetek többségében a munkatársak pályázatai alapján választották ki. Elsősorban a vállalat profiljához kapcsolódó munkákkal (épület, közterület-építés és felújítás, udvari sportpálya betonozása, felújítása, iskola kerítésének festése, alapásás, burkolás, kutya kennelek betonozása, óvoda kinti játékainak felújítása, hídalap betonozása, külső tereprendezés és takarítás stb.) tették szebbé és biztonságosabbá környezetüket a dolgozók.
  „Az „Együtt a közösségért” egyik célkitűzése az önkéntesség népszerűsítése volt. A program részeként belső pályázati kiírással buzdítottuk kollégáinkat, hogy kutassanak fel, és tegyenek javaslatot önkéntességi programokra. A megvalósult munkákba dolgozóinkon kívül több ízben a Holcim partnereit és a média képviselőit is bevontuk” – mondta el Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója.
  A Holcim Hungária Zrt. Magyarország egyik vezető cement- és betongyártó, valamint kavicskitermelő vállalata. Magyarországon a cég 413 főt foglalkoztat. A társaság társadalmi felelősségvállalás területén végzett kiemelkedő tevékenységét 2009-ben a CSR Hungary díjjal ismerték el.