• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • A hálózatok és a művészet kapcsolata

  Online beszélgetés, Serpentine Galéria – Ludwig Múzeum, 2021. április 8.

  Szöveg: Botzheim Bálint

  A Barabási Lab elmúlt 25 évének munkáiból nyílt átfogó kiállítás a Ludwig Múzeumban 2020 októberében (lásd MÉ 2020/6). A kiállításhoz kapcsolódóan április 8-án online beszélgetést szervezett a LUMU Hans Ulrich Obrist a Serpentine Galéria kreatív igazgatója moderátori közreműködésével. Barabási-Albert László beszélgetőpartnereinek Burak Arikan New Yorkban élő képzőművészt és a Mumbaiban működő CAMP kreatív stúdió művészeit kérték fel, valamint részt vett Szántó András író, a BarabásiLab kiállítás katalógusának társszerzője is.
  A beszélgetés fő témája a művészet és a hálózatok kapcsolata volt. Felütéseként Barabási a „Művészeti háló” című kutatásukra hivatkozott, amely a művészek és galériák közötti kapcsolatot térképezte fel. A munkával az volt a céljuk, hogy a művészekben és a galériákban is tudatosítsák a hálózatok jelentőségét, hiszen egy alkotó sikere vagy kudarca múlhat a kiállítási lehetőségeken.
  A beszélgetés újból ráirányította a figyelmet a Barabási Lab kutatásaira, amelyek segítenek megérteni korunk társadalmi folyamatait. A Ludwig Múzeum kiállítását nemrég meghosszabbították, egészen 2021 június 21-ig látható lesz. Budapest után a BarabásiLab: Rejtett mintázatok kiállítás a karlsruhei ZMK múzeumban lesz látható.