• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • „Te is…?”

  Alkotói pályázatok a Múzeumok Éjszakája alkalmából
  2015. június 20.

  muzej

  Te is eljönnél? Te is így láttad? Te is megvennéd? – teszik fel a kérdéseket a Múzeumok Éjszakája pályázatai, melyeket idén hirdetnek meg első alkalommal. Az ország legnépszerűbb kulturális programsorozatához kapcsolódóan két millió forintos összdíjazású fotó, videó és termékfejlesztési pályázatokon várják a művészek, kulturális intézmények és a rendezvény kedvelőinek pályaműveit.

  Idén június 20-án rendezi meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Múzeumok Éjszakáját. Az eseményhez kapcsolódva az EMMI felkérésére a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum három kategóriában hirdetett a mai napon pályázatot.

  „Te is eljönnél?” címmel videó/reklámspot-pályázatra várják azokat a 30 és 90 másodperc közötti videós anyagokat, melyek az idei Múzeumok Éjszakáján készülnek és egy-egy programról, vagy a rendezvénysorozatról adnak különleges, érdekes, színes ízelítőt. A videómunkák benyújtási határideje a rendezvényt követő hétfő éjfél. A kiírók – megfelelő minőség esetén – mobiltelefonnal készített pályázatokat is befogadnak, így azok számára is nyitva áll a lehetőség, akik ugyan professzionális filmes technikával nem rendelkeznek, ám úgy érzik, megállnák a helyüket saját kisfilmjükkel a profik között is.

  „Te is így láttad?” címet viseli az a fotópályázat, amelyre az eddigi rendezvényeken készült képekkel lehet jelentkezni. Az intézményeknek, amatőr és profi fotósoknak nem kell mást tenniük, mint átnézniük a korábbi években az esemény éjszakáján a múzeumokban vagy azok környezetében készített fotóikat, amelyek visszaadják a rendezvény különleges hangulatát, és június 12-éig beküldeni az általuk legjobb háromnak ítélt képet a megadott e-mail címre. Az előzsűrizést követően kiválasztott képekre az esemény facebook-oldalán szavazhat majd a közönség. A legtöbb szavazatot begyűjtő fotó alkotója nyerheti majd el a Magyar Turizmus Zrt. díját.

  A Múzeumok Éjszakáját kedvelők közül sokan szívesen vásárolnának, viselnének és használnának olyan termékeket, amelyek felidézik az év legrövidebb éjszakájához kapcsolódó különleges eseményt. Ezért a „Te is megvennéd?”című pályázat azokat szólítja meg, akik az eseményhez kapcsolódó, vagy az által inspirált termékek megalkotására vállalkoznának. Azok a munkák, amelyek a zsűri döntése alapján a legjobbaknak bizonyultak, várhatóan 2016-ban már megvásárolhatóak lesznek a résztvevő múzeumok és webshopjaik kínálatában. Erre a pályázatra november közepéig várja majd a szakmai zsűri a munkákat.

  További információ: muzej.hu