• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Az építészet természete

  19. Nemzetközi Építészkongresszus, 2022. 03. 25.

  Szöveg: Ware-Nagy Orsolya

  Tizenkilencedik alkalommal találkoztak a hazai építészszakma képviselői az Artifex Kiadó és a Magyar Építőművészek Szövetsége együttműködésében megrendezett Nemzetközi Építészkongresszuson. Az építészet természete hívószó szervezte egy téma köré az idei előadásokat, amelyeket több mint hétszáz résztvevő követett figyelemmel a tavaly decemberben átadott MVM Dome küzdőterén berendezett helyszínen.
  Bevezető előadásában az esemény idei kurátora és levezető elnöke, Austin Williams (Future Cities Project, London) az építészet mint természetalakító tevékenység mibenlétét járta körül.
  Ulf Meyer építészkritikus (San Francisco, Berlin) előadása a japán építészet térértelmezésébe adott betekintést. Boonserm Premthada (Bangkok Project Studio, Bangkok) Thaiföldről érkezett, különleges megközelítésű projektjeiből szemlézett a konferencia hallgatói számára, elképesztő kreativitásról, leleményről téve tanúságot. Ken Yeang (TR Hamzah & Yeang, Kuala Lumpur) az ökologikus nexus különböző szintjeiről szólt, a Zaha Hadid Architects részéről Patrick Schumacher videóhívásban jelentkezett be, míg az iroda építész munkatársa, Gianluca Racana személyesen vett részt a kongresszuson.