(Magyar) Héttorony Fesztivál

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Makovecz Imre templomaiban, 11. 19. – 20.

A 2012 óta minden év novemberében megrendezett Héttorony Fesztivál célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a zene és építészet szerves kapcsolatára. A koncertek mellett Makovecz Imre életművét és annak hatásait bemutató kiállítások, szakmai beszélgetések szokták várni a közönséget, határon innen és túl egyaránt.
Az idei Héttorony Fesztivál megtervezésén is egy éven keresztül dolgoztak a szervezők, de a járványügyi helyzetre való tekintettel végül úgy döntöttek, hogy a koncertélményeket beköltöztetik a közönség otthonába, és online lesz elérhetővé tették a programsorozatot. A Kakasdon, Siófokon, Százhalombattán és Budapesten, közönség nélkül készített koncertfelvételeket a www.hettoronyfesztival.hu weboldalon lehet megtekinteni. A népzenei és világzenei kínálat mellett önálló produkcióként Makovecz Imre gondolatait Szarvas József tolmácsolja. November 20-án online gálaműsor keretében idézték meg a fesztivál fő szellemi támogatója, Fekete György emlékét.