• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Piranesi-díj 2018

  FUGA, 2019. január 16. – február 4.

  Január elejétől a FUGA-ban volt látható a 2018. évi Piranesi-díj utazó kiállítása.A Piráni Építészeti Napok a világ egyik legnagyobb
  múltú nemzetközi építészeti konferenciája, amely minden évben bemutatja a legfrissebb építészeti trendeket és a
  leginnovatívabb térformálási ötleteket.
  A konferenciát több kapcsolódó építészeti kiállítás is kíséri, közülük a legfontosabb a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállítás: az előző két év munkáiból Ausztria, Csehország, Görögország, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia jelölőbizottságai választják ki országonként azt az öt projektet, melyek bemutatkoznak a tárlaton és versenyeznek a Piranesi-díjért. Magyarországról Sugár Péter Graphist Park fogadóépülete, az FBIS Architects tervezte budai villa, a Láng Művelődési Háznak az Archikon iroda terve szerint megújult épülete, Váncza László Mindszentkállai nyaralója, valamint Köninger Szilárd, Tátrai Ádám és Stein Júlia Hubertus vadászkápolnája került a zsűri elé. A hallgatói pályázat idei résztvevői Graz, Bécs, Budapest, Split, Zágráb, Pescara, Trieszt, Ljubljana, Maribor és Thesszaloniki egyetemeinek építészkarai, valamint a londoni Architectural Association School of Architecture voltak. Minden kari bíráló két, az elmúlt két év során tervezett munkát választhat.
  A Piranesi-díjat 1989 óta évente adják át, ezúttal a 30. alkalommal. A 30. Piranesidíj zsűrije 2018. november 16-án találkozott Piránban, a Monfort Kiállítóteremben. Mint minden évben, a zsűrit a konferencia előadói alkották: Gernot Hertl (Ausztria), Amir Vuk Zec (Bosznia és Hercegovina), Palmar Kristmundsson (Izland), mccullough mulvin architects (Írország), Pedevilla architetti (Olaszország), Dekleva Gregorič arhitekti, Szlovénia; unparelld’arquitectes, Spanyolország. A Piranesi-díj 2018 nyertese Francesca Torzo Galerie n09 – z33 (Hasselt, Belgium,2018) épülete lett. Kiemelt dicséretet kapott az olasz Studiospazio csoport Suzzarában épült garázsműhelye (2016), valamint az osztrák Feyferlik / Fritzer építészpáros mariazelli bazilikája és lelkigyakorlatos háza (2018).