• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Budapest Építészeti Nívódíj 2022

  FUGA, 2022. 11. 18.

  A minden év november 18-án, a városegyesítés évfordulóján, azaz Budapest születésnapján átadott elismerés célja, hogy elősegítse az új értékek teremtését, a hagyományos értékek megőrzését, az építészeti és környezeti kultúra fejlődését. A hagyományokat követve az idén is a FUGA-ban rendezték az ünnepélyes díjátadót. A pályázaton olyan, Budapest közigazgatási területén található alkotások vehetnek részt, amelyek Budapest építészeti arculatát vagy egy városrész használatát, megjelenését javítják. Az alkotás lehet megvalósult új, illetve rehabilitált épület, építmény, közterület, belső tér. Az idei évben a bíráló bizottság tagjai: Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes (elnök), Erő Zoltán, Bardóczi Sándor, Csapó Balázs, Brenner János, Félix Zsolt, Anthony Gall, Soltész Noémi. A beérkezett 24 érvényes pályamű közül a zsűri egy kiemelkedő építészeti minőségű alkotás részére Budapest Építészeti Nívódíja és öt magas építészeti minőségű alkotás részére Budapest Építészeti Nívódíja Dicséret elismerés adományozására tett javaslatot.

  Budapest Építészeti Nívódíjat kapott: Vizafogó Park és Pavilonépület (parktervezők: Hómann János, Pécsi Máté – Objekt Tájépítész Iroda, a pavilonépület tervezői: Nagy Csaba, Pólus Károly – Archikon Építésziroda

  Dicséretben részesült:
  – Attila 99 Loft apartmanház (tervezők: Dékány Tibor, Hatvani Ádám)
  – KOZMO hotel és társasházi lakások az egykori Józsefvárosi Telefonközpont épületében (tervezők: Draskóczy Gergely, Mészáros Gabriella)
  – Bakáts tér és a csatlakozó utcák felszíni rendezése (tervezők: Steffler István, Szloszjár György)
  – A15 villa (tervezők: Fazekas Katalin DLA, Vilics Árpád)
  – Budafoki Zöldike Tagbölcsőde (tervezők: Nagy Csaba, Pólus Károly)